Zo svojho úspešného debutového albumu Kúzlo, ktorý vyšiel koncom minulého roka, ponúka Karmen Pál-Baláž ako ďalší singel pesničku Zažiť ešte raz. Predstavuje ju spolu s videoklipom, ktorý prináša pohodovú letnú atmosféru.

"Chceli sme spraviť niečo, z čoho bude Karmen a jej osobnosť priamo vyžarovať. Myslím, že takéto pozitívne letné pesničky k nej a jej imidžu výborne sedia. Klip sme natáčali v Šaštíne na prírodnom jazere Gazarka a v noci sme natáčali v Nemšovej na Ranchi 13," približuje režisér videa Robo Bošeľa (Môlča Records).

V klipe si "zahrala" s priateľom

"Pesničku mi napísal Adam Ďurica, je textovo aj hudobne pozitívne naladená, preto sme sa rozhodli natočiť letný klip v domácom prostredí - na Slovensku, pri jazere a pri ohníku na lúke," hovorí o novinke Karmen Pál-Baláž.

Videoklip vznikal niekoľko týždňov po tom, ako sa vrátila z Nemecka, kde bola spolu s priateľom Jarom. To napokon rozhodlo o jej "hereckom" partnerovi, keďže spolu strávili povinnú karanténu a mohli si byť istí, že sú obaja zdraví. "Mám veľkú radosť, že si v klipe so mnou zahral Jaro. Tajne som si to aj priala mať s ním spoločný klip plný lásky, ale nevedela som si ani predstaviť, že na to príde vhodná chvíľa. Bolo to milé natáčanie, pri ktotom som sa nemusela na nič hrať, len byť sama sebou."


Vzhľadom na aktuálnu situáciu prebiehalo nakrúcanie za prísneho dodržiavania hygienických štandardov. "Koronavírus nám natáčanie dá sa povedať, že aj zľahčil aj sťažil. Zľahčil nám ho v zmysle, že priestory, kde sme chceli točiť, sme nemuseli 'odľudňovať', ale zároveň v rámci obstarávania rekvizít a oblečenia nám zatvorené obchody značne skomplikovali situáciu," dodáva režisér Robo Bošeľa.

Pod piesňou Zažiť ešte raz je okrem Adama Ďuricu ako spoluautor textu podpísaný aj raper Akalaky. Hudobne má na výslednom zvuku najväčšiu zásluhu producent a hudobník Matej Turcer, ktorý nahral viacero nástrojov (synths, klávesy, elektrické gitary) a postaral sa o mix aj mastering. Ďurica nahral ukulele, akustické a elektrické gitary, klavír a sprievodné vokály a na bicích hral známy filmár a hudobník Laco Rychtárik. V refréne môžete okrem bicích počuť aj tlieskanie (Ďurica a Turcer).

Prečítajte si rozhovor: Karmen Pál-Baláž: Robiť hudbu je môj veľký splnený sen

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: René Bošeľa

Súvisiaci interpreti: Karmen Pál-Baláž