Trochu Rammsteinu, trochu jazz-rocku a trochu tanečnej elektroniky. Tak opisujú členovia kapely d# pipl araund (čítaj dis pipl araund) svoj debutový singel flo8, ktorý vychádza práve dnes ako digitálny release.

Kapela d# pipl araund vznikla na jar 2019 ako realizácia nápadu, ktorý ležal v hlave Jakubovi Valičekovi (bicie) a Jurajovi Glonekovi (saxofón) už vyše dvoch rokov. Čoskoro sa k nim pridali aj zvyšní dvaja členovia - Vlado Kubalák (gitara) a Ľuboš Kopták (basgitara), s ktorými si hneď muzikantsky sadli a projekt bol na svete.

Za svoje pomerne krátke pôsobenie stihla kapela odohrať viacero kvalitných koncertov s pozitívnymi ohlasmi, napríklad na Bratislavských jazzových dňoch 2019, či v rámci projektu In Between Books Sessions. Koncertná aktivita počas prvého roku fungovania im zabezpečila aj miesto na longliste ocenení Radio_Head Awards v kategórii Objav roka.

Ako pribúdali koncerty, tak sa aj plnil repertoár kapely, ktorý je dnes už pomerne široký a kvalitný. Kapela o tom presvedčila počas spomínanej In Between Books Session aj zakladateľov čerstvo vzniknutého bratislavského labelu Well Played Records, ktorí ich následne oslovili so záujmom o spoluprácu. Tú ohlásili na sociálnych sieťach kapely aj vydavateľstva tento týždeň, zároveň s vydaním debutového videosingla s názvom flo8, ktorý sa objaví aj na pripravovanom albume.


Názov skladby, samotnú hudbu a aj videoklip najlepšie vystihuje slovo abstraktný. Ako totiž hovorí Juraj Glonek, je to ich prvá skladba, ktorá za sebou nemá konkrétny príbeh či zážitok. "To vyjadruje aj názov skladby, ktorý sa dá chápať aj ako spojenie slova Flow (tok, plynutie) a číslice 8, ktorá vyjadruje nekonečno," hovorí saxofonista.

Videoklip zachytáva jeho freeride jazdu v Kirgizstane, ktorá je doplnená o typický vysoko kontrastný vizuál kapely, ktorý má experimentálny charakter, presne tak, ako aj ich hudba. "Freeride je jazda, ktorú musíš zažiť od začiatku do konca, a presne taká je aj skladba flo8," vyjadril sa o singli bubeník Jakub Valiček. 

Skladba vychádza pod hlavičkou Well Played Records v digitálnej podobe na všetkých streamovacích službách, Bandcampe a na Youtube kanáli labelu.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Daniel Bdžoch z Well Played Records. Tlačovú správu sme upravili.