Jedna z najúspešnejších českých kapiel oslavuje 25 rokov svojej existencie. Pri tej príležitosti vydáva retrospektívny komplet štyroch CD, ktorý mapuje kariéru Chinaski od samého začiatku až po súčasnosť. Na výbere sa objavia aj niektoré dnes už kultové skladby, ktoré zostali neprávom zatienené tými mediálne úspešnými.

"Keďže na veľký koncert nebol v tejto dobe čas, rozhodli sme sa osláviť 25 rokov kapely vydaním bestofky. Je to ultimátny výber 66 piesní, ktoré sú pre nás nejakým spôsobom typické,“ vraví frontman kapely Chinaski Michal Malátný.

Názov rozsiahlej kompilácie je Na vlnách, Spolu, Tělem, I duší, pričom jednotlivé časti názvu predstavujú tematické delenie samotných nosičov. Fanúšikovia si novinku môžu na CD zakúpiť už teraz, fajnšmekri si prídu na svoje na jar, kedy sa dočkajú albumu aj vo vinylovej podobe.

Výber skladieb k 25. výroči kapely Chinaski môžete počúvať aj na streamovacích službách.



Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili. Novinky kapely môžete sledovať na oficiálnej stránke www.chinaski.cz a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Foto: Tomáš Beran

Súvisiaci interpreti: Chinaski