Takmer presne dva roky po vydaní výborne prijatého a rádiohlavou oceneného opusu False Beacon prinášajú Autumnist fanúšikom elektronickej hudby zbierku remixov skladieb z tejto nahrávky. Remixový album si symbolicky prepožičal názov od skladby Future Lights, ktorá má zvlášť pri súčasných okolnostiach nádych optimizmu.

Základom kolekcie, ktorá vychádza práve dnes (31.3.) na značkách Deadred a Starcastic, sú najlepšie remixy z oficiálnej súťaže, doplnené remixami od niektorých spriatelených umelcov. Remixérska súťaž s názvom False Beacon Remix Contest bola vyhlásená ešte v roku 2019 a zapojilo sa do nej viacero domácich ale aj zahraničných producentov. Vo finálnej selekcii sa nakoniec ocitlo osem remixov. Vo zvláštnej symbióze tu vedľa seba fungujú remixy od zatiaľ menej známych mien (Combijn, Reticuli alebo Fatdust), cez stúpajúce talenty (Blame Your Genes, Ri Za) až po dlhoročných "overených" spolupracovníkov či spriaznených tvorcov (Analogrunner, Isobutane, Tittingur).

Autumnist má odjakživa v obľube fúzie žánrov a toto sa zrejme reverzne odzrkadlilo aj na doručených remixoch, ktoré oscilujú od ambientu cez uplifting house až po hlukové techno. Dramaturgia celej kolekcie tieto kontrasty ešte úmyselne zvýrazňuje. Zaujímavý je tu napríklad kontrast medzi jemnou, povznášajúcou, až indie-popovo znejúcou verziou piesne Finder v podaní Analogrunnera a brutálnom náklade temných beatov v remixe tej istej skladby od dua Tittingur. Veľmi rozdielne sú aj dve hudobné spracovania titulnej skladby (Combijn vs. Isobutane). Finálny zvuk remixov si vzal na starosť Tomáš Karásek vo svojom pražskom masteringovom štúdiu Gargle & Expel a artwork je dielom zakladateľa a lídra projektu Autumnist Vlada Ďurajku.



Album je zdarma, prispejte zdravotníkom, odkazujú Autumnist

Titul, pôvodne plánovaný na tohtoročný Record Store Day, sa nakoniec Autumnist rozhodli vydať bez väčších príprav ešte skôr, a to ako bezplatný download a prostredníctvom streamovacích sietí. "Rozhodli sme sa album venovať ľuďom v tejto zložitej dobe celkom zdarma. Ak by chcel niekto na túto kolekciu hudby prispieť finančne, nech prosím venuje ľubovoľnú čiastku na pomoc slovenským zdravotníkom cez platformu #KtoPomozeSlovensku. Ďakujeme vopred za každý, hoci aj symbolický príspevok," hovorí na margo vydania titulu Vlado Ďurajka.

Future Lights si môžete bezplatne stiahnuť na oficiálnej stránke kapely autumnist.com, na weboch vydavateľstiev deadred.sk a starcastic.cz, a zároveň aj na všetkých známych streamovacích platformách (Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube Music, atď.). Zberatelia vinylových rarít sa však stále môžu tešiť aj na fyzickú podobu nahrávky. Autumnist neporušia svoju tradíciu špeciálnych vydaní na Record Store Day (tento rok je oficiálne presunutý na 20. júna) a pripravujú naň limitovanú dubplate verziu titulu s užším výberom skladieb.

Zoznam skladieb na albume Future Lights:

1. Future Lights (Combijn Remix)
2. Shining Like A Ghost Again (Blame Your Genes Remix)
3. Evening Falls On Mars (Fatdust Remix)
4. Feather (Ri Za Remix)
5. Finder (Analogrunner Remix)
6. Shining Like A Ghost Again (Reticuli Remix)
7. Finder (Tittingur Remix)
8. Future Lights (Isobutane Remix)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Natália Husárová z vydavateľstva Deadred Records. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Milo Fabian

Súvisiaci interpreti: Autumnist