V hudobnej relácii 3 pódiá sa opäť stretnú hudobníci rôznych generácií i hudobných žánrov. Na jednej strane sú ostrieľaná kapela Desmod a spevák BuranoWski, ktorých tvorba oslovuje fanúšikov stredného prúdu, no priestor dostane aj mladá kapela na čele s charizmatickou speváčkou a skladateľkou, ktorá vo svojej tvorbe mieša žánre ako folk a soul.

Súčasťou obľúbenej relácie sú aj prekvapivé spoločné vystúpenia, a tak si všetci spolu zahrajú a zaspievajú veselú skladbu z repertoáru najväčšej hviezdy česko-slovenskej pop music. "V závere relácie sa rozlúčime skladbou, ktorú Karel Gott spieval pred polstoročím v hlavnom meste zábavy, Rio de Janeiru v Brazílii. Verím, že trochu karnevalovej nálady v tomto chladnom počasí prinesieme aj do slovenských domácností," hovorí Tomáš Buranovský alias BuranoWski.

On sám v relácii 3 pódiá zahrá naživo svoje hity, ale ponúkne aj čosi celkom nové. Ako prezradil, pozvanie na nakrúcanie prijal s nadšením. "Tento formát na obrazovkách dlhočizné roky chýbal. Pamätám si, keď som ešte ako malý chalan sledoval Deku 10, celý týždeň som sa na to tešil a obľúbené klipy si poctivo nahrával na VHS. Dnes je samozrejme iná doba, ale aj vo svojom okolí vnímam, že 3 pódiá sú obľúbenou reláciou, ktorá sčasti zaplnila dieru na televíznom trhu."

"Nechcem vyznieť pateticky, ale fakt, že v súčasnosti prakticky nikto nehrá žiadne koncerty, veľmi umocnilo náladu, entuziazmus a nasadenie, ktoré v relácii uvidíte. Zahráme tri skladby. Bude to vlajková loď mojej tvorby - Lúč, potom pieseň .com a špeciálne sa teším na televíznu premiéru môjho aktuálneho singla Život, povedal spevák.



Kapelou z kategórie stálic, ktorú netreba špeciálne predstavovať, bude skupina Desmod. Aj tá ponúkne jednu novinku. "Zahráme skladby Vyrobená pre mňa, Nevrav mi, aký som a hlavne našu novú filmovú pieseň Kométa (pre Gumpa), ktorá bude mať televíznu premiéru. 3 pódiá sú veľmi dobrý projekt, pretože sa v ňom stretávajú rôzne štýly," doplnil spevák kapely Mário "Kuly" Kollár.

Relácia dáva priestor aj menej známym hudobníkom a približuje tak širšej verejnosti kapely, ktoré sú skôr zamerané na alternatívnejšie publikum. Tentoraz to bude Blanch - projekt, ktorý vznikol ako sólový, no časom sa vyprofiloval do stálej štvorčlennej zostavy. Hrá konvenciami nezaťažený pop, folk a soul.

"Reláciu 3 pódiá registrujem už odkedy sa začala vysielať. Veľmi sa mi páčila. Potešila som sa, keď sme aj my mali možnosť v nej účinkovať. Desmod aj BuranoWskeho som poznala, ale v 3 pódiách som ich videla prvýkrát naživo a bolo to super, v štúdiu vládla výborná atmosféra. My zahráme tri piesne z debutového albumu Delusion, a to konkrétne New Ways, Behind (Delusional meaning) a Over Hills,“ hovorí skladateľka, speváčka a gitaristka skupiny Blanch Bianca Macková.


Všetko podstatné o relácii 3 pódiá nájdete na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Celé epizódy si môžete kedykoľvek pozrieť v archíve RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér RTVS Marián Prevendarčík. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová