Slovenská speváčka Sima Martausová by rada tento rok vydala ďalší štúdiový album. Okrem toho túži i naďalej chodiť intenzívne do hôr. Ako prezradila, vlani zdolala Mont Blanc a rozmýšľa nad ďalším výstupom.

"V lete možno vymyslím aj ďalší výstup. Z toho na Mont Blanc sa doteraz veľmi teším, to bolo veľmi krásne. Aj som celkom vládala, kondičku som mala dobrú, akurát tá nadmorská výška mi robila trochu problém. Keď som vyšla nad štyritisíc metrov, trošku som sa motkala, aj sa mi hlava točila a bolo mi tak ťažko, ale zvládla som to. Stále som si opakovala, že veď aj iným je tak isto, že si to nemusím všímať," zasmiala sa Sima Martausová, ktorá sa už v nasledujúcich týždňoch chystá na výlet do Tatier.

"Mám jednu kamarátku, s ktorou chodievame do hôr a s ňou sa akurát chystáme na turistiku na Téryho chatu. Ešte neviem kedy, ale určite v blízkej dobe," prezradila Martausová. Okrem turistiky jej posledný rok učarovali aj lyže. "Vždy som mala rada jeseň, lebo vtedy sa dobre chodí na túry, no odkedy som sa naučila lyžovať, milujem aj zimu. Tento rok by som sa chcela dať aj na skialpining, že si ten kopec najprv vyšliapem, až potom sa spustím," povedala speváčka.

Rozhovor: Sima Martausová: Dôležitejšie ako sláva a úspech je láska voči iným, aj voči sebe

Ohľadom nahrávania nového albumu prezradila: "Ja si nedávam predsavzatia, volám to, že malé túžby. Jednou takou aktuálnou na tento rok je, že by som chcela vydať nový album, na ktorom by boli aspoň v niekoľkých piesňach so mnou aj dievčatá zo zboru Slovenského rozhlasu. Dúfam, že sa to podarí." Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu ju vlani sprevádzal na jej doposiaľ najväčšom turné (reportáž). Na žiadosť fanúšikov pridala jeden špeciálny koncert v Bratislave, uskutoční sa 29. januára. Aj ten je však už niekoľko týždňov beznádejne vypredaný.

O rastúcej popularite speváčky svedčí aj minulotýždňové ocenenie speváčka roka, ktoré jej udelil Zväz autorov a interpretov (ZAI). "Veľmi sa teším z tejto ceny, ja som mala radosť už z nominácie. Vnímam to tak, že ocenenie nepatrí len mne, ale aj celej mojej kapele a najmä našim fanúšikom. Vďaka nim môžeme koncertovať a prinášať ľuďom hudbu," povedala pri preberaní ceny počas slávnostného večera.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Alex Rymsinová

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová