Nitrianska (post)indie-popová trojica každé dva týždne vydáva novú skladbu z pripravovaného albumu It Is VVhat It Is. Dnes vydáva novinku s názvom #staymild, ktorej predchádzal pred dvoma týždňami singel Misguider.

Po úspešnom singli Dark Times, ktorý momentálne valcuje slovenský Spotify aj éter Rádia_FM, vydala kapela 8. mája singel Misguider. Zvukovo v ňom opäť nadväzuje na inšpirácie 80's elektropopu a disca. "Už dlhšiu dobu nás bavia veci ako Tears for Fears či Hall & Oates a tieto vplyvy presakujú do našej najnovšej tvorby," hovorí bubeník Martin Zaujec.

O čom Misguider je? "Slovo Misguider je novotvar, označuje vec alebo osobu, ktorá ťa zvedie z cesty alebo odtrhne od reality. Mám pocit, že v tejto dobe, sú takíto 'misguideri' úplne všade. Tento princíp je reflektovaný nielen v texte, ale aj v až násilných zvukových kontrastoch v samotnom singli," hovorí frontman Tom Löbb


Nové tracky Luvver okrem jasných vplyvov charakterizuje aj prísna zvuková konzistentosť, ktorá je spôsobená najmä tým, že väčšina z nich vznikla v krátkom časovom období za pár týždňov. Najnovším singlom kapely je #staymild, ktorý vychádza práve dnes (22.5.). Hoci v ňom počuť aj vyššie spomenuté vplyvy, má oveľa súčasnejší zvuk.

"#staymild je inšpirovaná súčasnou elektronikou, ale na jej konci počuť aj mierny metalový úlet. Máme radi tvrdšie gitarové veci a do tejto skladby nám niečo podobné pasovalo. Tak som zavolal môjmu bratrancovi Jurovi Štefánikovi (gitarista skupiny Zoči Voči), ktorý sa tam vybláznil na sedemstrunovej gitare," opisuje nečakané outro skladby Martin Zaujec.

A čo je odkazom textu #staymild? "Je to úplný opak motivačného meme hesla STAY WILD. Chceli by sme odkázať ľuďom, že občas sa treba držať pri zemi a zachovať pokoj. Najmä v týchto časoch je to extrémne dôležité," dodáva Zaujec.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka skupiny Edita Nevrlá. Tlačovú správu sme upravili.