Nitrianska skupina Luvver v ostatných mesiacoch pravidelne každé dva týždne zverejnila novú skladbu. Navnaďuje tak fanúšikov na jesenné vydanie albumu It Is VVhat It Is. Piatou a zároveň poslednou piesňou z tejto série je singel Vile/Divine. V článku si môžete vypočuť aj predchádzajúcu novinku Vibes, ktorá je druhým najúspešnejším songom tejto série.

"Novinka Vile/Divine má za sebou trochu zvláštny príbeh. Jej spevová linka má už cez dva roky, ale podmaz vznikol len prednedávnom," hovorí bubeník kapely Martin Zaujec. Pôvodná verzia skladby, ktorú skupina Luvver ešte pod názvom Future hrávala na koncertoch, bola oveľa elektronickejšia a temnejšia. "Na nahrávke však nikdy neznela dobre. Tak sa ju náš basák Mišo rozhodol celú prekopať - vzal len spev a hudbu vytvoril úplne inú," dodáva Zaujec. Z tohto experimentu vzišiel oveľa popovejší singel, ktorý má však veľmi súčasný zvuk.


Novinke predchádzal pred dvoma týždňami singel Vibes aj s jednoduchým DIY klipom. Na jej vzniku sa podieľal Oliver Fillner z kapely Rakovicky a bola to veľmi prirodzená spolupráca. Frontman skupiny Luvver Tom Lobb sú totiž s Oliverom kolegovia v bratislavskom štúdiu LVGNC Mareka Rakovického. "Chceli sme niečo spolu spraviť už dlhšie, no nikdy na to nebol čas. Teraz ho bolo viac než dosť," hovorí so smiechom Tomáš. "Oliver je tiež autorom klipu, ktorý je síce jednoduchý, no atmosférou ho dokonale dopĺňa," dodáva spevák, hudobník a producent.

Za dva týždne od zverejnenia má chytľavá a energická pieseň Vibes takmer 12-tisíc prehratí. Doťahuje sa tak na najúspešnejší singel tejto "karanténnej" série. Tým je skladba Dark Times, ktorú môžete poznať aj vďaka častej rotácii v dennom vysielaní Rádia_FM. Pripravovaný album It Is VVhat It Is by mal vyjsť koncom roka 2020. Všetky doposiaľ vydané single nájdete v Spotify playliste s názvom This is Luvver.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka skupiny Edita Nevrlá. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Oliver Fillner