Skupina Peter Bič Project mala v apríli odštartovať svoje turné k aktuálnemu a veľmi úspešnému albumu Labyrint (2019). Ako jedna z prvých slovenských skupín však musela svoje koncerty kvôli pandémii koronavírusu presunúť na jesenné termíny.

"V zásade sa nič nemení, my sme už turné mali nachystané na jar. Všetko sme mali pripravené, možno niečo pribudne, ale nechcem prezrádzať. Viki poriadne cvičí na trúbku, takže veríme, že to všetko vyjde," hovorí Peter Bič. "Trúbka je občas náladová, ale mňa to s ňou stále baví. Teším sa, že si budeme môcť spolu zahrať, tešíme na ľudí," dodáva speváčka Viktória Vargová.

Zmena nastala akurát v domovskom meste kapely, Košiciach, kde sa mení miesto konania. "Pretože už bolo vypredané, a keďže sme na domácej pôde, ľudia nám písali, že sa chcú dostať na náš koncert. Tak sme sa rozhodli koncert presunúť do väčšieho priestoru, vystúpime v Kunsthalle. A to je fajn správa," teší sa zo záujmu fanúšikov Peter Bič.

Vstupenky na presunutý koncert, ktorý sa mal pôvodne konať v Kasárňach/Kulturparku zostávajú v platnosti. V prípade nesúhlasu so zmenou miesta môžu zákazníci požiadať o vrátenie peňazí prostredníctvom predajnej siete Predpredaj.sk.


Hoci album Labyrint vyšiel len koncom roka 2019, skupina počas jarnej karantény začala neplánovane tvoriť nové pesničky, ktoré by chcela v lete nahrať. "Máme zarezervované štúdio, budeme sa venovať nahrávaniu. Verím, že to dopadne opäť skvelo," dodáva Peter Bič.

Popri úspešných singloch ako Láva, Nedívaj sa tak, Z výšky, Čoskoro či aktuálne najhranejšej slovenskej skladby v rádiách, Stoj, tak možno na jesennom Labyrint Tour 2020 zaznejú aj doposiaľ nevydané novinky.

Termíny Labyrint Tour 2020:
(koncerty nahradili pôvodne ohlásené jarné turné)

9. 9. - Trnava, Kino Hviezda
10. 9. - Bratislava, Ateliér Babylon
1. 10. - Zvolen, DK Podborová
2. 10. - Trenčín, Piano Club
3. 10. - Martin, Barmuseum
7. 10. - Košice, Kunsthalle (zmena miesta nastala v júli 2020)

Vstupenky:  

Prečítajte si tiež:

Poetika i nadhľad: Peter Bič Project vás na albume Labyrint očarí aj prekvapí (recenzia)

Peter Bič: Strácame súdnosť, niekto niečo povie a hneď tomu uverí množstvo ľudí (rozhovor)

Do leta to dáme! Peter Bič vás naučí hrať podmanivú novinku Stoj (ukážka hry na gitare)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová